Byjubileet i Grimstad

6. juni 2016 fylte Grimstad by 200 år. Jubilanten ble feiret med flotte arrangement i strålende sommervær. For hundre år siden fylte byen 100 år, og også den gang var Grimstad kledd til fest. En av dem som forevigede bursdagsfeiringen i 1916 var Gunhild Larsen, en av Grimstads kvinnelige fotopionerer. (Arkivref: PA-2417, Fløistadsamlingen).

Gunhild Larsen ble født 7. oktober 1873. Hun var datter av skipsfører og senere kjøpmann Gunder Larsen og vokste opp i Vestregade i Grimstad. Ved århundreskiftet gikk hun i lære hos fotograf  Elisabeth Helmer og i 1902 ble hun Helmers kompanjong. I 1912 overtok hun hele firmaet og drev det frem til 1916. På samme måte som Elisabeth Helmer, var også Gunhild Larsen opptatt av kvinners rettigheter og deltok aktivt i samfunnsdebatten.

Larsens fotografier befinner seg i dag på KUBEN i Arendal. Hennes fotografier er en del av Fløistadsamlingen. Samlingen består av rundt 50 000 foto og omfatter arbeidene til flere Grimstad-fotografer. På arkivportalen.no kan du få en mer detaljert oversikt over hva arkivet inneholder.

Kommentarfelt