Badenymfer i Grimstad

Sommeren 2014 har så langt vært fantastisk, og den er ennå ikke over. Mye sol, varmt, og ikke minst gode badetemperaturer. Om det var like varmt i vannet ved badehuset i Grimstad på begynnelsen av 1900-tallet vet vi ikke, men bade gjorde de også den gangen. Dette bildet er tatt av fotograf Martha Myhrslo. (Arkivref: PA-2417, Fløistadsamlingen)

Martha Myhrslo ble født 30. januar 1886 i Øyestad i Aust-Agder. Fra 1905 til 1906 gikk Myhrslo i lære hos fotograf J. Henrichsen i Arendal, og i tiden etter jobbet hun som assistent hos flere fotografer i Kristiansand og Stavanger. I 1917 overtok Myrhslo firmaet Frivold & Iversens atelier i Grimstad. Denne fotovirksomheten var drevet av kusinene Theresie Frivold og Hauken Iversen, som i 1915 hadde overtatt firmaet etter Gunhild Larsen og hennes forretningspartner Elisabeth Helmer. Myhrslo var virksom som fotograf i Grimstad i over 50 år, før hun i 1970 overlot fotovirksomheten til sin nevø Ivar Fløistad. Myhrslo var bl.a. Knut Hamsuns faste fotograf.

Myhrslo sine fotografier befinner seg i dag på KUBEN i Arendal. Hennes fotografier er en del av Fløistadsamlingen, som omfatter arbeidene til flere Grimstad-fotografer. På arkivportalen.no kan du få en mer detaljert oversikt over hva arkivet inneholder.

Kommentarfelt