Camping, Moysand, Foto

Campingliv på Moysand

… aldri har vi fullt ut forstått dette med kombinasjonen ferie og teltbyer. Folk reiser ut fra tettbebyggelsen, lengter ut til fri natur og ensom meditasjon i kontakt med allnaturen. Hva skjer? Med teltutstyr som helst skal slå teltnaboen i svime, med kjøleskap og innlagt lys, med TV og ringeklokke som sier ding-dong når man kommer i nærheten av teltfliken, inntar de campingplassene.” Slik beskrev Vestlandske Tidende i et humoristisk tonefall den ”Moderne Camping”, da de besøkte Moysand ved Fevik i 1962.

Det som møtte journalist og pressefotograf var et yrende folkeliv i sommersol, og en kunne avslutningsvis konstatere: «Det er iallfall ikke tvil om at de som lever dette livet liker det, og da så …»

Bading, Badestrand, Moysand, Foto

Vestlandske Tidende regnes som Arendals eldste avis. Den begynte i 1832 som Den vestlandske Tidende. Fra 1895 gikk den under navnet Vestlandske Tidende, et navn den beholdt helt frem til 1966, da den endret navn til Sørlandske Tidende.

Den konservative avisa hadde endelig tatt inn over seg at Arendal nå var en del av Sørlandet, et begrep som for første gang ble brukt av dikteren Wilhelm Krag 60-år tidligere. Navnebytte til tross, avisa fikk som mange andre aviser økonomiske problemer på 1970-tallet.

Et fånyttes overlevelsesforsøk i 1973, da avisa slo seg sammen med Christianssands Tidende ble kortvarig. Siste nummer av Sørlandske Tidende kom ut 4. oktober 1975.

Fotografiene etter Vestlandske Tidende og dets etterfølger oppbevares på KUBEN i Arendal. Fotoarkivet dekker perioden 1959 til 1974 og omfatter rundt 4000 motiv. På arkivportalen.no kan en få en mer detaljert oversikt over hva arkivet inneholder. Flere av motivene er også brukt i den nyåpnede jubileumsutstillingen ”Glimt fra fotografenes Grimstad” som kan sees på KUBEN og flere av bildene knyttet til utstillingen kan sees på flickr.

Kilder:
Arkiv PA-2421, Sørlandske Tidende U01 L0009 3389

Kommentarfelt