Russebrølet!

«Synsk kvinne «ser» oljekilder under Auslandsvannet – Risør bystyre i kontakt med den «synske» før det gikk med på sammenslåinga». Året er 1963 og kommunene Risør og Søndeled har vedtatt å slå seg sammen. Oljefunn under Auslandsvannet i Søndeled ville garantert vært en sensasjon, men sitatet er ikke fra dagspressen. Det er fra avisen Russebrølet som er en av flere russeaviser utgitt av russen i Risør. Russeavisene har en lang tradisjon, også på Risør videregående skole. Aviser fylt av små historier og reportasjer med glimt i øyet og lokale tilsnitt.  (Arkivref: KA0900-550w, Risør videregående skole, Y02 L0001).

Risør videregående skole ble opprettet i 1989 da Risør yrkeskole, Risør fagskole i husstell, Risør husflidskole og Risør gymnas ble slått sammen til en skole. Skolen har også en forløper i Risørs kommunale middelskole som ble opprettet i 1879 samt Risør private gymnasium som ble etablert i 1935. I 2016 hadde skolen syv studieprogram fordelt på 17 klasser.

Russeavisene er del av arkivet etter Risør videregående skole og befinner seg på KUBEN i Arendal. Arkivet strekker seg hovedsakelig fra opprettelsen i 1989 til 2012, men inneholder også serier fra forløperne som strekker seg lenger tilbake i tid. I tillegg til russeaviser inneholder arkivet blant annet møtebøker, journaler, sakarkiv og klassebilder. På arkivportalen.no kan du få en mer detaljert oversikt over hva arkivet inneholder. Arkivet er tilgjengelig på KUBENs lesesal.

Kommentarfelt