Vi minnes 22. juli

22. juli 2011 ble Norge rammet av terror. Etter hendelsene uttrykte mange sine følelser ved å legge ned blomster, brev, kort, tegninger og personlige eiendeler ved kirker, rådhus og andre offentlige steder rundt omkring i landet. Denne tegningen ble lagt ned et sted i Arendal, og er en del av minnematerialet fra 22. juli 2011. (Arkivref: KA0906-2207, Arendal kommune, Minnemateriale etter 22.7.2011, G, Skriftlig minnemateriale) Navn på tegningen er skjermet av personvernhensyn.

2. august 2011, møttes flere arkivinstitusjoner med ønske om å bevare dette minnematerialet for ettertiden. Etter møtet ble arkiv- og oppbevaringsinstitusjoner oppfordret av Riksarkivaren til å samle inn skriftlige uttrykk og gjenstander som var blitt lagt ned på ulike offentlige steder. I Aust-Agder tok blant annet Arendal kommune oppfordringen, og samlet inn minnemateriale som var blitt lagt ned på offentlige steder i og rundt Arendal.

Minnematerialet fra 22. juli 2011 samlet inn av Arendal kommune, er nå oppbevart på KUBEN i Arendal. I tillegg til skriftlig minnematerialet i form av hilsninger på kort og tegninger, inneholder materialet også enkelte gjenstander og en kondolanseprotokoll. På arkivportalen.no kan du få en mer detaljert oversikt over hva minnematerialet inneholder. Arkivet er tilgjengelig på KUBENs lesesal.

Kommentarfelt