Vi minnes 22. juli

22. juli 2011 ble Norge rammet av terror. Etter hendelsene uttrykte mange sine følelser ved å legge ned blomster, brev, kort, tegninger og personlige eiendeler ved kirker, rådhus og andre offentlige steder rundt omkring i landet. Denne tegningen ble lagt ned et sted i Arendal, og er en del av minnematerialet fra 22. juli 2011. (Arkivref: KA0906-2207, Arendal kommune, Minnemateriale etter 22.7.2011, G, Skriftlig minnemateriale) Navn på tegningen er skjermet av personvernhensyn.

2. august 2011, møttes flere arkivinstitusjoner med ønske om å bevare dette minnematerialet for ettertiden. Etter møtet ble arkiv- og oppbevaringsinstitusjoner oppfordret av Riksarkivaren til å samle inn skriftlige uttrykk og gjenstander som var blitt lagt ned på ulike offentlige steder. I Aust-Agder tok blant annet Arendal kommune oppfordringen, og samlet inn minnemateriale som var blitt lagt ned på offentlige steder i og rundt Arendal.

Minnematerialet fra 22. juli 2011 samlet inn av Arendal kommune, er nå oppbevart på KUBEN i Arendal. I tillegg til skriftlig minnematerialet i form av hilsninger på kort og tegninger, inneholder materialet også enkelte gjenstander og en kondolanseprotokoll. På arkivportalen.no kan du få en mer detaljert oversikt over hva minnematerialet inneholder.

Kommentarfelt