Nettballbygda Åmli

Sommeren 1946 skulle det arrangeres NM i volleyball for første gang. Innbydelsen gikk også til Åmli og Idrettslaget Dristug. Selv om interessen for nettball var stor, fantes det en del utfordringer. Rasjoneringen under krigen hadde gjort det vanskelig å skaffe nødvendig utstyr som ball og nett, og treningene foregikk som oftest på landeveien der spillet måtte stoppes når det kom bil. Ikke så rart at idrettslaget så seg nødt til å sende brev til nettballutvalget i Norges Friidrettsforbund for å be om ny ball. Til tross for utfordringene ble NM en stor suksess. I semifinalen for herrer ble ”erkemotstanderen” Ubergsmoen fra nabobygda Vegårshei slått, og i finalen møttes Dristugs første og andre lag. Også i dameklassen ble det seier til Dristug. Resultatet viste med tydelighet at tyngdepunktet i norsk volleyball lå i østre del av Aust-Agder. (Arkivref: PA-1897, Dristug Idrettslag, 01 Boks 6).

Idrettslaget Dristug ble stiftet i 1895 under navnet Omli Skiklubb Dristug. I 1918 ble navnet endret til Idrettslaget Dristug. Idrettslaget har drevet med både fotball og barneidrett, men er nok mest kjent som volleyballklubb. I moderne tid hadde Dristug en storhetstid omkring 2005, da Jan Kvalheim spilte for klubben. Etter en litt tyngre periode rykket klubben opp igjen i 1.divisjon i 2014.

Korrespondansen mellom Idrettslaget Dristug og Norges Friidrettsforbund og Idrettsforbund er en del av arkivet etter Idrettslaget Dristug og befinner seg på KUBEN i Arendal. I tillegg til korrespondanse består arkivet av blant annet møteprotokoller, dommerlister, resultatlister, og utstyrslister. Arkivet dekker perioden fra oppstarten i 1895 og frem til 1993. Arkivet er registrert på arkivportalen.no. Arkivet er tilgjengelig på KUBENs lesesal.

Kommentarfelt