Støtt opp om idrettslaget

Idrettslagene har en viktig rolle i bygde-Norge. Det har vært et samlingssted for både voksne og ikke minst barn og unge. Slik har det også vært i Høvåg, hvor bygdas eget idrettslag Høvdingen ble etablert like etter krigen. I medlemsboka ”Runeposten” ble det i 1958 mannet opp til økt deltakelse i idrettslagets tilbud til bygdefolket. ”Nå nærmer vi oss våren, og da begynner en ny sesong med terrengløp, orienteringsløp og treningskveldersuke. Dere som ikke er medlemmer, bli med på noen av disse løpa og kom på treningskveldene. Om dere som ikke er medlemmer, meld dere inn i laget og gå aktivt inn for treningssamarbeidet” (Arkivref: PA-1929a/03 Idrettslaget Høvdingen).

Idrettslaget Høvdingen ble stiftet 18. mai 1946. Navnevalget stammet fra bygdefolkets betegnelse på seg selv, nemlig Høvdinger. Lagets første formann var Helge Tveide. Idrettslaget hadde i begynnelsen både ski og friidrett på programmet. I 2016 tilbyr de bl.a. håndball, fotball, barneidrett, orientering, badminton og hestesport. Idrettslaget har blå overdeler og shortser.

Runeposten er en del av arkivet etter Idrettslaget Høvdingen og oppbevares på KUBEN i Arendal. I tillegg til Runeposten inneholder arkivet også en møteprotokoller, utklippsbøker og regnskap. Arkivet dekker perioden fra oppstarten i 1946 og frem til 1985. Arkivet er registrert på arkivportalen.no. Arkivet er tilgjengelig på KUBENs lesesal.

Kommentarfelt