Vær beredt

22. februar arrangeres speidernes internasjonale tenkedag. Formålet med dagen er å markere at alle speidere er del av en verdensomspennende bevegelse. Samlinger og konkurranser mellom speidergrupper, tropper og patruljer har vært en viktig del av speiderlivet. Diplomer hører selvsagt også med, og her er et lite knippe av diplomer tildelt 1. Øyestad speidergruppe. PA-2652, 1. Øyestad speidergruppe Y1 L0001).

1. Øyestad speidergruppe ble stiftet 10. november 1933 av skolelærer Magnus Berg. Første året fikk gruppen 9 medlemmer, og allerede i 1936 kunne gruppen skilte med 2 speidere av første grad i medlemsbladet Speideren. Et fast tilholdssted fikk troppen i 1935, da hytta på Skauholmen ble innviet. I år 2000 hadde speidergruppen 67 medlemmer fordelt på flere tropper.

Diplomene er en del av arkivet til 1. Øyestad speidergruppe og oppbevares på KUBEN i Arendal. I tillegg til diplomer inneholder arkivet blant annet møtebøker, regnskap, brev, medlemskort, notater, medlemsblader og avisutklipp. Arkivet strekker seg hovedsakelig fra oppstarten i 1933 og frem til 2007, men det finnes også enkelte dokumenter fra andre speidergrupper som går lenge tilbake i tid. På arkivportalen.no kan en få en mer detaljert oversikt over hva arkivet inneholder. Arkivet er tilgjengelig på KUBENs lesesal.

Kommentarfelt