Festivalsommer

På sommeren arrangeres en rekke festivaler på Sørlandet, ikke minst i Arendal. Også på 1970-tallet var festivalengasjementet stort i Arendal. Forumfestivalen var en av festivalene som i denne perioden så dagens lys. Bildet er av en av plakatene som ble brukt til Forumfestivalen i 1974. (Arkivref: PA-2216, Forumfestivalen, X01 L0003)

Forumfestivalen ble første gang arrangert 10. juli 1971. Festivalen var inspirert av Woodstock og Isle of Wight-festivalene, og som sine inspirasjonskilder, var den preget av politiske undertoner. Tunet til nåværende Aust-Agder kulturhistoriske senter på Langsæ ble brukt som festivalplass. Forumfestivalen ble siste gang arrangert på slutten av 1970-tallet, men gjenoppstod senere som ”Sprø-musikk”, ”Flat-Jern”, ”Langsæfestivalen” og til slutt som ”Arendal Musikkfestival”.

På KUBEN i Arendal har vi arkivene etter Forumfestivalen. Arkivet består av egenproduserte trykksaker, som festivalplakater, samt avisutklipp, og dekker perioden fra 1972 til 1978. På arkivportalen.no kan du få en mer detaljert oversikt over hva arkivet inneholder. Arkivet er tilgjengelig på KUBENs lesesal.

Kommentarfelt