Russebrølet!

Russetiden er i anmarsj og allerede kjører det røde, blå og svarte doninger rundt omkring på veiene. Like naturlig som russebiler er russeavisene. Små historier og reportasjer med glimt i øyet og lokale tilsnitt. Russeavisene har en lang tradisjon, også på Risør videregående skole. Her ser en noen av forsidene russen i Risør har publisert siden 1949. (Arkivref: KA0900-550w, Risør videregående skole, Y02 L0001).

Risør videregående skole ble opprettet i 1989 da Risør yrkeskole, Risør fagskole i husstell, Risør husflidskole og Risør gymnas ble slått sammen til en skole. Skolen har også en  forløper i Risørs kommunale middelskole som ble opprettet i 1879. I 2016 hadde skolen syv studieprogram fordelt på 17 klasser.

Russeavisene er del av arkivet etter Risør videregående skole og befinner seg på KUBEN i Arendal. Arkivet strekker seg hovedsakelig fra opprettelsen i 1989 til 2012, men inneholder også serier fra forløperne som strekker seg lenger tilbake i tid. I tillegg til russeaviser inneholder arkivet blant annet møtebøker, journaler, sakarkiv og klassebilder. På arkivportalen.no kan du få en mer detaljert oversikt over hva arkivet inneholder.

Kommentarfelt